Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Χριστιάνα Καλογήρου (Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου) : εσπερινός στην Αμοργό ανήμερα στη Νάξο

Το απόγευμα η κα. Καλογήρου θα παραστεί στον πανηγυρικό Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδος του νησιού.
Αύριο Πέμπτη η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα επισκεφθεί τη Νάξο
.
 Στην Αμοργό βρέθηκε σήμερα η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Κατά την επίσκεψή  της  στο νησί η κα. Καλογήρου
συναντήθηκε με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας της  Αιγιάλης  κ. Αλέξανδρο Βασιμπόση και συζήτησαν για τη λειτουργία του Ιατρείου στα Κατάπολα και του Κέντρου Υγείας στην Αιγιάλη. Ακολούθως συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμοργού παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Δήμου Αμοργού και ειδικότερα όσα σχετίζονται με το έργο της ύδρευσης – αποχέτευσης της Αιγιάλης, για το οποίο τέθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την επιλογή και τη διαπίστωση καταλληλότητας  του οικοπέδου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα  ορίστηκε σύσκεψη στις 29.11.2013 στη Σύρο. Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για τα λιμενικά έργα της  αποκατάστασης της  προβλήτας της Αιγιάλης και του  αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα, όπως  και για το έργο αφαλάτωσης στις περιοχές αυτές. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των έργων συντήρησης στις τέσσερις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και εξετάστηκε το ζήτημα  της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού νέων πολυδύναμων ιατρείων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η Γενική Γραμματέας τόνισε τη σημασία της άμεσης  επίλυσης των προβλημάτων του νησιού.

Το απόγευμα η κα. Καλογήρου θα  παραστεί στον πανηγυρικό  Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο  Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδος του νησιού.
Αύριο Πέμπτη η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα  επισκεφθεί τη Νάξο. Το πρωί θα συμμετέχει στις Θρησκευτικές Ακολουθίες του εορτασμού της ημέρας των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Νάξου  καθώς και στη Λιτάνευση της εικόνας  της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας. Το μεσημέρι η κα. Καλογήρου  θα μεταβεί στο Δημαρχείο  της Νάξου, όπου θα έχει συνάντηση και συνεργασία με το Δήμαρχο  κ.  Εμμανουήλ Μαργαρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: